Google+ Quiltinspiratie: Over mij

Over mij


Leuk dat je op mijn blog komt kijken en meer wilt weten over degene die hierachter zit! Mijn naam is Marlies Mansveld, ik ben 40 jaar en ik woon in Enschede.

In 2015 ben ik met mijn blog Quiltinspiratie begonnen. In eerste instantie wilde ik heel graag het gat opvullen met Nederlandse informatie over hoe je een quilt maakt. Inmiddels staat alles wat je moet weten als je een quilt wilt maken op de pagina Leren quilten.

Nu in 2017 merk ik dat het tijd is om verder toe groeien. Mijn wens is om heel veel mensen te inspireren met de dingen die ik maak en laat zien op mijn blog en facebookpagina.

Vanaf jonge leeftijd ben ik al bezig met lapjes, garen en naaien. Lange tijd vond ik dit nogal suf van mezelf en praatte ik eigenlijk niet over. Terwijl ik van alles probeerde, vond ik dat ik niet creatief was. Dat ik me niet geïnspireerd voelde door de teken- en handenarbeidlessen op school hielp daar niet bij. Toen ik wat ouder werd heb ik allerlei hobby's geprobeerd. Zolang ik iets nieuws kon leren vond ik het vaak nog wel leuk, maar toch kon ik er uiteindelijk niet echt mijn ei in kwijt.
Misschien kwam dat ook doordat ik veel te kritisch was voor mezelf. In plaats van te genieten van het maken van iets moois, eiste ik van mezelf dat ik iets heel bijzonders zou maken.

Ik heb allerlei hobby's geprobeerd, van kaas maken tot edelsmeden, van haken en breien (dat ik af en toe nog steeds doe trouwens), tot schrijven (wat ik ook nog af en toe doe), maar waar ik echt mijn creativiteit in kwijt kan is quilten. Op de één of andere manier klopt het als ik met stoffen werk. Ik ken de eigenschappen en weet wat er mee mogelijk is. Het is bijna alsof het vanzelf gaat als ik iets moois van stof wil maken.
Welk materiaal je het beste ligt is natuurlijk voor iedereen anders, maar wat voor iedereen gelijk is dat je je graag wilt uiten. Creativiteit is een manier om je diepste wezen te uiten en wie wil dat nou niet?

Ik wil je graag inspireren om jouw creativiteit te ontwikkelen. Dat doe ik aan de hand van mijn quilthobby. Niet alleen door dingen vanaf patroon te maken, maar ook door zelf dingen te gaan ontwerpen. Er is niets mis met werken vanaf patronen. Je kunt er soms nieuwe technieken mee leren of erdoor geïnspireerd raken. Ik ben zelf op dit moment bezig met de Dear Jane. Ik voeg daar wel mijn eigen ding aan toe door een eigen kleurenschema te hanteren. Toch raak ik daar niet zo geïnspireerd van als wanneer ik zelf iets bedenk. Als je zelf iets gaat ontwerpen, zul je merken dat de creatieve energie nog veel meer gaat stromen!

Maar hoe doe je dat nou? Hoe ga je vanuit het niets iets moois maken? Daarvoor ga ik je handvaten geven de komende tijd. Mijn insteek is om je te laten zien dat je op een hele simpele manier je creativiteit kunt aanboren. Het hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn en je hoeft geen uitgebreide quilttechnieken te beheersen. Alleen jouw lef om het te gaan proberen is nodig. Durf je dat aan?

Je kunt natuurlijk mijn blog volgen om geïnspireerd te worden en blijven, maar je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Als je dat doet, krijg je regelmatig de nodige dosis inspiratie in je mailbox! Verder kun je natuurlijk mijn facebook pagina liken en volgen. Op die laatste vind je ook een filmpje waarin ik me persoonlijk aan je voorstel.


Heel veel quiltplezier gewenst!
Marlies Mansveld