Google+ Quiltinspiratie: Iets nieuws

zondag 11 september 2016

Iets nieuws

Ik had zin om iets te maken dat iets sneller klaar zou zijn dan een quilt. Iets waarvan ik binnen hooguit een weekend of twee resultaat zou hebben.
Ik had nog een patroon liggen van een tas. Ooit gekregen van www.quiltshop-online.com bij een bestelling quiltstofjes die door de feestdagen iets verlaat was.
Natuurlijk wilde ik er mijn eigen draai aan geven, dus ging ik op zoek in mijn lappen en fournituren.
Een oude linnen broek, een paar handvaten van een oude tas, restjes gordijnstof van mijn zus en een leuk katoenen printje. Dat zijn de materialen waarvan ik mijn tas maak.
Kun je je al een beetje voorstellen hoe het wordt?
Misschien dat dit een beetje helpt. Van de stofjes maakte ik panelen voor de voor- en achterkant van de tas.
Vanwege de stevigheid maakte ik er een quiltsandwich van. Uiteindelijk vond ik het nog niet stevig genoeg en heb ik alsnog speciale versteviging voor tassen besteld.

Het quilten van de panelen bleek een behoorlijke klus. Op de één of andere manier had mijn naaimachine dit project uitgekozen om moeilijk te doen. Ik had constant problemen met de draadspanning. Als je kritisch kijkt naar het quiltwerk zie je dat, maar ik had geen zin om het uit te halen. Ik weet dat ik de enige ben die er zo kritisch naar kijkt, dus geen haan die er verder naar kraait.
De panelen zijn af, nu de tas nog in elkaar zetten...

1 opmerking: