Google+ Quiltinspiratie: Klokhuisjes

zaterdag 9 april 2016

Klokhuisjes

De klokhuisjes hebben een hele tijd in de kast gelegen. Af en toe keken ze me verwijtend aan. Zoveel werk zat erin om ze allemaal met de hand aan elkaar te naaien! In februari heb ik ze eindelijk weer tevoorschijn gehaald.


KlokhuisjesIk vond de klokhuisjes zo aan elkaar eigenlijk een beetje saai. En dus besloot ik dat er een applicatierand omheen moest komen. In EQ7 ging ik uitproberen wat mooi zou zijn.


Dresden plate blok


Ik had wel zin om Dresden plates te maken. Maar een hele rand met alleen maar Dresden plates vond ik niet mooi.

En eigenlijk vond ik het leuker om zelf een blok te ontwerpen. Bloemetjes dan maar?


Applicatie blok bloemen


Te druk. Misschien gewoon wat blaadjes en besjes?


Applicatie blok besjes


Te saai voor een hele rand. Misschien alleen bloemetjes en de rest weglaten?


Applicatie blok bloemen


Niet mooi! Toch maar weer blaadjes toevoegen?


Applicatie blok bloemen


Ja! Dit blok vind ik precies goed. Het is vrolijk en een beetje speels door de kromme lijnen en de vele kleine blaadjes, maar toch niet te druk. In EQ7 staat het mooi, zo'n rand met allemaal dezelfde blokken met bloemen. Nu maar eens kijken hoe het in echt wordt!3 opmerkingen:

  1. De 1e aanblik van de klokhuizen deed me denken aan de Switch. Ik ben wel benieuwd naar de rand. Ik lees de laatste tijd veel over de EQ7, is dat een fijn, nuttig programma? Fijne zondag. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De klokhuisjes zijn al erg leuk. Maar de bloemblok erom heen lijkt mij erg leuk. Trouwens erg knap dat je de quilts zelf ontwerpt.

    BeantwoordenVerwijderen