Google+ Quiltinspiratie: Kussenhoesje met zelfgetekende veren deel 3

donderdag 7 januari 2016

Kussenhoesje met zelfgetekende veren deel 3Vorige keer hebben we de driehoekjes voor het kussenhoesje gemaakt. Vandaag laat ik zien hoe je de driehoekjes aan elkaar kunt zetten, zodat we volgende week de veren kunnen gaan quilten!

Zoals je op de foto hieronder kunt zien, heb ik de kussenhoes in negen delen verdeeld (ninepatch), om het overzichtelijk te houden.
Er twee verschillende units (ook weer ninepatches) en een wit middenblok. Van die twee verschillende units maak je elk vier stuks.Bij de units die rechts op de foto staan gebruik je zes driehoekjes en de witte stroken van 5 x 2 inch (12,6 x 5 cm). Bij de units links op de foto gebruik je zes driehoekjes en drie witte vierkantjes.

Daarna kun je de bovenkant van het kussenhoesje in elkaar zetten met behulp van de bovenste foto. Het vierkant van 5 x 5 inch (12,6 x 12,6 cm) wordt in het midden geplaatst. Gebruik spelden om te zorgen dat de naadjes goed op elkaar aansluiten en niet verschuiven.
Nu merk je dat het loont dat je in de voorgaande stappen precies hebt gewerkt. Als de driehoekjes niet allemaal precies even groot zijn geworden, zul je merken dat het lastiger is om alles netjes aan elkaar te zetten. Maar ik word altijd zo blij als ze wel precies in elkaar passen! Dan weet je precies waarom je er tijd in hebt gestoken om netjes te werken!

Zet nu de witte stroken rondom je ninepatch. Eerst de stroken van 14 x 4 inch (35 cm x 10 cm) en vervolgens die van 22 x 4 inch (55 cm x 10 cm). Hierna heb je een quilttop van 22 x 22 inch (55 x 55 cm), terwijl de uiteindelijke maat 20 x 20 inch (50 x 50 cm) moet worden. Dit heb ik gedaan om te zorgen dat je wat extra ruimte hebt bij het quilten. Na het quilten kun je de randen bijsnijden naar de juiste maat  van 20,5 x 20,5 inch (51 x 51 cm) inclusief naadtoeslag.

Je kunt nu de top van het kussenhoesje gaan dubbelen. Leg er een vulling en een achterkant onder en rijg ze aan elkaar met spelden of garen. In de blogpost over het maken van een quiltsandwich vind je hier meer informatie over.

En hier alvast een voorproefje voor de volgende keer.
Het is echt niet moeilijk om veren te tekenen als je maar weet waar je moet beginnen. Ik laat het je volgende week stap voor stap zien.

Deel 1 Kussenhoesje met zelfgetekende veren
Deel 2 Kussenhoesje met zelfgetekende veren
Deel 4 Kussenhoesje met zelfgetekende veren

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen