Google+ Quiltinspiratie: Bloemetjes UFO

zaterdag 4 juli 2015

Bloemetjes UFO

Vanochtend kwam ik deze bloemetjes tegen in een doos op mijn naaikamer.
Voordat ik met quilten begon had ik allerlei andere (handwerk)hobby's.


 • naaien (voornamelijk kleding),
 • breien (maar de truien die ik breidde stonden nooit mooi. Ik ben redelijk stevig gebouwd en dikke gebreide truien kleden niet echt af...),
 • sieraden maken (ik heb zelfs nog een cursus edelsmeden gedaan. Alleen bleek dat het hameren en zagen aan metaal niet zo handig was in de gehorige flat waar we destijds woonden),
 • en af en toe haakte ik wat. 


De bloemetjes op de foto hierboven maakte ik een paar jaar geleden. Ik had een patroon op internet gevonden:
Lily pad hexagons

en ik was van plan om er deze tas van te maken:


Foto van colourinasimplelife.blogspot.nl


Ik vond de tas prachtig, en omdat ik zo van kleur houd, besloot ik de bloemetjes in vrolijke lentekleurtjes te haken. Maar om daar nou zo'n tas van te maken? Dat zou wel heel druk worden!
En toen bleven ze in de doos liggen.

Even heb ik nog gedacht dat ik er een dekentje van zou kunnen maken, maar dat vond ik niet zo mooi worden.
En dus bleven de bloemetjes in de doos. Best jammer want ze zijn zo schattig...Hier nog drie in de maak.
Echt jammer, helaas heb ik nu niet veel zin meer om er tijd in te steken. Als ik nou iets heel leuks zou weten om ervan te maken? Dan zou ik het waarschijnlijk wel weer oppakken. Alleen ik heb nog zoveel quilts die ik moet maken en ik kom al tijd te kort!


Iets anders wat ik nog op mijn naaikamer zag liggen was dit:
Vorige week werd mijn nichtje uit Emmeloord 1 jaar. En als je van Enschede naar Emmeloord rijdt, kun je best even over Rouveen gaan! Ik had gelezen over Stegeman en de mooie dingen die ze daar verkopen en het was inderdaad net een snoepwinkel. Ik heb me heel erg ingehouden. Ze hebben allerlei mooie klederdrachtstoffen, maar ik wilde me beperken tot een paar mooie lapjes die ik voor de Irish Circle quilt ga gebruiken. Bij de kassa zag ik dit schattige naaldenmapje.
Er zitten heel veel naalden in en een draaddoorhaler.
Het is vooral voor de heb, want voor de prijs van € 1,25 kun je er natuurlijk niet veel van verwachten. Ik heb één van de grotere naalden geprobeerd voor het dubbelen van een kleine quilttop, maar hij was hartstikke stomp. De naalden blijven dus mooi in het mapje dat nu voor de sier op mijn naaikamer staat.

1 opmerking:

 1. Herkenbaar hoor, die gehaakte blokjes waar het dan bij blijft. Volgens mij heb je er al bijna genoeg voor een tas! Ik zou het denk ik toch maar gewoon in elkaar zetten, want hij is hartstikke leuk, en is alleen al leuk om bv. blokjes van een lopend project in te bewaren. Als ik al zover zou zijn!
  Stegeman is leuk he! Het is niet zo ver bij mij vandaan, dus ik ken de winkel goed, en vind een bezoekje altijd heel vermakelijk met de gezellige familie Stegeman. Je stapt jaren terug in de tijd als je daar komt, en ze hebben altijd wel weer iets dat past. Stoffen worden nog altijd met de schaar geknipt, en je vindt er nooit complete collecties. Ze kopen gewoon wat ze zelf leuk vinden, doen niet aan patronen of actuele designers. Ze zijn uniek in hun soort!
  Fijne dag, en groet, Mar

  BeantwoordenVerwijderen