Google+ Quiltinspiratie: WIP: klokhuisjes quilt

woensdag 17 juni 2015

WIP: klokhuisjes quilt

Vandaag wil ik je weer eens laten zien hoe het staat met de klokhuisjes. Schreef ik in mijn vorige post over de klokhuisjes quilt nog dat ik even weinig zin had om ermee verder te gaan. Op het moment schiet het weer lekker op.

De randen zitten om de lichtblauwe en roze blokken. Nu de rode en donkerblauwe nog! Je kunt op de foto al een beetje zien hoe de uiteindelijke quilt zal worden.


Klokhuisjes quilt


Het is leuk om alle blokjes met de verschillende stofjes weer door mijn handen te laten gaan nu er overal een randje om moet. De afgelopen weken was ik bezig met de roze blokken.


Klokhuis quiltblokkenKlokhuis quiltblokken


Ik merk dat ik het naaien met de hand op het moment heel fijn vind. Na mijn werk heb ik vaak geen zin om achter de naaimachine te kruipen, maar wel om even zelf de naald en draad vast te houden. English paper piecing is zo heerlijk relaxed en voor ik het weet heb ik weer een paar randjes om de blokken gemaakt.

Als je wilt weten hoe je zelf een quilt kunt maken, kun je op de pagina 'leren quilten' kijken. Daar vind je informatie over naaien met de naaimachine en English paper piecing.
De WIP van vandaag link ik op de pagina van Freshly piecedQuiltingreadersgarden en van Esther Aliu.


6 opmerkingen:

 1. Very interested to see where you go with these blocks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Your blocks are beautiful. They look very challenging to sew with their curved sides.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The apple peel blocks are quilt. I saw on another blog someone is starting a apple peel project. Maybe I'll try one sometime too.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. These are really appealing, can't wait to see more

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het vastzetten zonder naaimachine vind ik ook veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen