Google+ Quiltinspiratie: Mijn log cabin quilt

woensdag 6 mei 2015

Mijn log cabin quilt


Een tijd terug kreeg ik een pakket met voorgesneden stroken batik stof (bali pop) in de kleur brown sugar. Als dat geen quiltcandy is weet ik het niet meer!

Heel lang heb ik getwijfeld wat ik ermee zou gaan maken en uiteindelijk heb ik gekozen voor een log cabin quilt.Ik vond de ronde vorm die de ongelijke log cabins gaven mooi passen bij de Oosterse uitstraling van de stoffen.

De top is ongeveer 80 x  80 cm. Een mooie grootte om aan de muur te hangen.

Hieronder een paar detailfoto's waarop je het quiltwerk wat beter kunt zien. Ik heb gequilt met een licht bruin polyester garen van gütermann. De vulling is van polyester. Mijn ervaring is dat het quiltwerk het mooiste uitkomt bij een polyester vulling, omdat die net iets meer volume heeft dan katoen.


Het was superleuk om te doen en het ging eigenlijk heel snel. Ik ben aan het nadenken over een log cabin project voor dit blog, omdat ik denk dat het log cabin blok een goed blok is voor beginners om de 1/4 zoom te oefenen. Ik wil op deze site quilt alongs gaan organiseren waarin ik stap voor stap laat zien hoe je een quilt van begin tot eind maakt (dus inclusief opties voor machinaal quilten). Deze quilt zou daar ook geschikt voor kunnen zijn.

1 opmerking:

  1. This turned out beautifulky! I love batiks. of course, I'm in the middle of a log cabin projject myself now. I do think this is a good confident- beginner project.

    BeantwoordenVerwijderen